Koukussa ötököihin – mies syö torakoita ja heinäsirkkoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin miehestä, joka kuoli osallistuttuaan ötökänsyöntikilpailuun. Mies pisti kilpailun aikana poskeensa 30 torakkaa, 30 matoa ja 100 tuhatjalkaista. Rajojaan koetellut kaikkiruokainen palkittiin syömiskilpailun voittajaksi, mutta hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Nyt julkisuuteen on noussut toinen mies, joka herkuttelee ötökkäaterioilla päivittäin. TLC-televisiokanavan My Crazy Obsession -realitysarja esittelee David-nimisen herran, joka on nakertanut hyönteismaailmaan kuuluvaa ravintoa jo 12 vuoden ajan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Maapallolla on 12 miljardia hyönteistä jokaista ihmistä kohti. Ällöttävän kuuloisen ruokavalion omaava David nappaa ohjelman esittelyvideossa hyppysiinsä heinäsirkan, jonka hän heittää tuoreeltaan suuhun pureskeltavaksi. Haavinsa kanssa murkinaa metsästävä mies myöntää, että hänen ruokailutottumuksensa ovat hieman totuttuja tapoja erilaisempia.

Ötökkäfanin mukaan ihmiset syövät meren hyönteisiä, eli rapuja ja muita katkoja suurella intohimolla, mutta maalla möngertävät elikot eivät kelpaa ravinnoksi. Rhode Islandilla vaimonsa ja tyttärensä kanssa elävä opettajamies pitää hyönteisistä eniten pakastamisen jälkeen, ja esimerkiksi torakat ovat hänen suurta herkkua.

Kerroimme äskettäin brittiläisestä kokista, joka opasti, että maailmassa vallitsee globaali nälänhätä todennäköisesti jo seuraavan 20 vuoden aikana. Tällöin tulisi keksiä vaihtoehtoisia ravinnonlähteitä, ja lautaselle voidaan hyvinkin kokata herkullisia hyönteisannoksia.