Blockfesteille jo lähes 50 artistia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Blockfest on viimeistellyt miltei viisikymmentä artistia kattavan ohjelmistonsa. Pääesiintyjinä nähdään maailman legendaarisimmaksi hiphop-ryhmäksi tituleerattu amerikkalainen Wu-Tang Clan ja Yhdysvaltojen myyntilistojen kärkipaikalle singahtanut Mac Miller.

Ulkomaisten tähtivieraiden lisäksi Blockfest panostaa tänäkin vuonna kotimaisen rytmimusiikin monipuolisen kirjon esilletuomiseen. Uusina lisäyksinä artistikattaukseen liittyvät perjantaina uuden Minä, sinä & musa -pitkäsoiton julkaiseva Timi Lexikon sekä kesäkuussa debyyttialbuminsa kauppoihin saava Tuomas Kauhanen.

Alan arvostamalle Monsp Recordsille levyttävät Chebaleba, Gasellit ja Loost Koos, kriitikoilta tuoreella yhteislevyllään suitsutusta keränneet Stepa & Are sekä Stigin, Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun muodostama hittikokoonpano Yön Polte vievät tapahtuman viimeiset artistipaikat. Lisäksi kevään sensaatio Sini Sabotage on lisätty mukaan JVG:n ja Mäk Gäliksen ainutlaatuiseen yhteiskeikkaan.

Blockfestin aiemmin julkistettuihin kotimaisiin nimiin lukeutuvat myös mm. kansainvälistä läpimurtoaan parhaillaan tekevät Gracias ja Redrama, Suomen Kulttuurirahastonkin hiljattain palkitsema Asa, Hartwall Areenan jo ennakkoon loppuunmyynyt Cheek, The Voice of Finland -tuomarinakin tuttu Elastinen, kulttisuosion saavuttanut SMC Lähiörotat -kokoonpano, reggae-tähdet Jukka Poika ja Raappana sekä kotikentällään esiintyvät Majuri ja Petri Nygård.