Kohtalokas kirjoitusvirhe missikilpailuissa – missi menetti kruununsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain venäläisen missikilpailun voittajasta, joka joutui luopumaan kruunustaan nolatessaan itsensä tiedekysymyksiä sisältäneessä televisio-ohjelmassa. Nyt uutisiin on noussut tieto kanadalaisen missin kruunun menetyksestä – tosin tällä kertaa vika oli muualla kuin naisessa itsessään.

Kanadalaiset järjestävät vuosittain oman Miss Universe Canada -kilpailunsa, jonka voittaja pääsee edustamaan maata Miss Universum -kilpailuun. Vastikään kanadalaisen kilpailun voittajaksi kruunattu Denise Garrido joutui luopumaan kruunustaan vain vuorokauden jälkeen, koska ilmeni, että voitto johtui ainoastaan inhimillisestä erehdyksestä.

Missikisojen tiedottaja nimittäin paljasti, että tuomareiden antamia pisteitä oli tulkittu väärin, ja kun käsin paperille raapustettuja numeroita oli siirretty tietokoneelle, oli osa tuloksista kirjotettu vahingossa väärin. Tarkastuksessa selvisi, että oikeasti kilpailun voittikin Riza Santon -niminen nainen. Garrido on tilanteeseen Gawkerin mukaan hyvin pettynyt.