Maailman pienin tyttö on 68 senttinen: ”Näyttää posliininukelta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vähättely ei tunnu kenestäkään ihmisestä hyvältä, varsinkin jos sitä on joutunut kuulemaan paljon elämänsä varrella. Maailman pienimpien ihmisten joukkoon lukeutuva Charlotte Garside kuulee lyhytkasvuisuutensa takia aika ajoin muistuttavansa vauvaa.

Brittiläinen viisivuotias tyttö kuuluu maailman pienimpien ihmisten joukkoon. Withernseassa asuva neito kärsii harvinaisesta kääpiökasvuisuuden lajista, jonka ansiosta hän on 68 senttimetriä pitkä. Charlotte painaa vain neljä kiloa, eli noin vastasyntyneen lapsen verran.

– Meille on sanottu, että hän näyttää kuin posliininukelta. Ihmiset kutsuvat häntä vieläkin vauva-Charlotteksi, mikä ärsyttää minua kroonisesti, sillä hän on viisivuotias, kertoi äiti Emma Garside Barcroft TV-kanavan videolla.

PÄIVITYS: Tytön pituudeksi korjattu 68 senttiä, kun aluksi pituudeksi oli mainittu virheellisesti 58 senttiä.