Koulukiusaaminen jatkui vuosikirjassa: Tytölle nimeksi ”Ruma Huora”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka yhdysvaltalaisen Raigan Mastainin nimi pantiin lukion vuosikirjaan muodossa Masturbate. Tekijäksi osoittutui Mastainin koulukaveri. Nyt samankaltainen kepponen on tehty toiselle yhdysvaltalaisopiskelijalle.

Teksasin Irving-kaupungissa asuvan cheerleader-tytön nimi muutettiin vähintäänkin yhtä loukkaavaan muotoon. Nimi oli nimittäin vuosikirjassa ”Ugly Hoe”, eli Ruma Huora. Virhe pääsi lopulliseen versioon, vaikka kirjan materiaali tarkastettiin useasti oppilaiden ja kirjan tekijöiden toimesta ennen painoon menoa. Koulu selvittää parhaillaan syyllistä.

Yhdysvaltojen koulut julkaisevat lukukauden päättyessä vuosikirjan, jossa poseeraavat kaikki koulun oppilaat. Kirjojen kuville voi sitten naureskella vuosia myöhemmin samalla, kun palauttaa mieleen kultaisia koulumuistoja aikojen takaa.