Lentäjät ottivat nokoset lennolla – lentoemäntä ohjaksissa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lentpelko eli aviafobia on yksi yleisimmistä pelkotiloista, vaikka lentäminen onkin sen suosioon nähden erittäin turvallinen matkustuskeino. Nyt erään lentokoneen kapteenit ovat varmasti säikäyttäneet pahanpäiväisesti ainakin koneen pelokkaimmat matkustajat.

Kaksi Air India -lentoyhtiön pilottia on pidätetty virastaan lennon aikana tapahtuneen hölmöilyn johdosta, Telegraph-lehti uutisoi. Bangkokista Delhiin matkalla olleen koneen lentäjät olivat laittaneet Airbus-lentokoneen autopilotille, jättäneet lentoemännät vastuuseen ja lähteneet nokosille koneen businessluokkaan.

Sanomattakin on selvää, että lentäjät saivat jälkeenpäin kuulla temppuilustaan.

Ennen ohjaamon hylkäämistä lentäjät olivat käyttäneet hetken neuvomalla lentoemäntiä miten lentokonetta ohjataan. Lentäjien lepohetki päättyikin ei-ehkä niin yllättäen läheltä piti -tilanteeseen, kun yksi lentoemännistä kytki vahingossa autopilotin pois päältä. Air India on sittemmin myöntänyt, että 166 matkustajaa kuljettanut kone oli 20 minuuttia pelkkien lentoemäntien ohjauksessa.

– Tämä on vakava asia. Tutkimme tapausta, lentoyhtiön edustaja Arun Mishra kommentoi Daily Mailille.