Vuoden naurettavin lukitus – näppärä ohittaa sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerrostalojen porrtikongeja, roskakatoksia ja varastoja pidetään usein suljettuna, jotta asiattomat henkilöt pysyisivät poissa. Aina lukot eivät pidättele hämärähemmoja. Estoyritys menee pieleen viimeistään, jos lukko on vääränlainen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Internetissä näytetään nyt puolalaisen miehen toimesta mallia siitä, kuinka erään roskakatoksen ovi avataan, vaikka siinä roikkuu suuri lukko. Salpa on lukittu riippulukolla, joka yleensä murretaan joko sahaamalla, lyömällä tai vääntämällä. Kyseisen portin lukossa on kuitenkin niin iso sanka, että periaatteessa koko virityksestä ei ole mitään hyötyä.

Suomalaistaustainen Abloy-lukko on yksi maailman kuuluisimmista lukkovalmistajista, ja se vietti 100-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2007.