Pankkiryöstäjällä typerä valeasu – sai ansionsa mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme kertoneet tapauksista, joissa ryöstöyritykset ovat menneet pieleen rosvojen oman typeryyden ja huonon harkintakyvyn ansiosta. Nyt ranskalainen rikollinen on liittynyt epäonnistuneiden ryöstäjien listalle huonolla naamioitumiskeinolla.

56-vuotias Daniel Afray yritti ryöstää Ranskan Mortainissa sijaitsevaa pankkia uhaten virkailijaa taskuveitsellä. Daniel oli peittänyt kasvonsa alushousuilla, ja hänen epäonnekseen virkailija tunnisti miehen heti. Paikallisen La Manche Libre -lehden mukaan pankkivirkailija pyysi Danielia laittamaan veitsen pois ja hälytti viranomaiset paikalle.

Epäonninen pankkiryöstäjä oli tapahtumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena. Daniel Afray oli vain vähän ennen ryöstöyritystä suorittanut vankeustuomion, jonka hän sai rattijuopumuksesta. Mies kertoi asioiden ”lähteneen lapasesta” taannoisen vankilasta vapautumisen jälkeen.

Ranskalaismies ei ole ainoa, joka on käyttänyt alushousuja naamiointikeinona. Aikaisemmin tänä vuonna The Age -lehti uutisoi tapauksesta, jossa samalla keinolla kasvonsa peittänyt australialaismies ryösti huoltoaseman. Toisin kuin Daniel, australialainen kalsarikonna onnistui rikoksessaan.