Käsiase 3D-tulostimella – materiaalit alle 25 eurolla! Tältä se näytti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain kolmiulotteisella tulostimella tehdystä käsiaseesta, jolla ammuttiin onnistuneesti videolla. Käsiaseen tulostusohjeita ladattiin internetistä muutamassa päivässä yli 100.000 kertaa ennen kuin viranomaiset estivät lataamisen.

Nyt eräs insinööri testasi tulostusohjeita. 3D-tulostimella printattua asetta kutsutaan nimellä The Liberator. Mashable-sivusto tahtoi tietää, kauanko aseen tulostamiseen kului aikaa ja paljonko sen tekeminen maksoi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Baltimoressa asuva insinööri Travis Lerol kertoi tulostaneensa aseen 48 tunnissa, eli kahdessa päivässä, tulostimella, jonka saa ostettua kaupasta tuhannella eurolla. Tulostusmateriaalit maksoivat 30 dollaria, eli 23 euroa. Tuloksena syntyi Liberatorin kopio, ja Travis suoritti sillä testiammunnan.

Testiammunnan lisäksi Travis Lerol sekä Liberator aseen kehittäjä Cody Wilson pohtivat aseen eettisiä merkityksiä. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat parhaillaan lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja.