Miss Maailma -kilpailu poisti uimapukukierroksen – oli liikaa muslimeille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miss Maailma -kilpailujen yksi suosituimmista osioista on epäilemättä ollut tähän saakka niiden bikinikierros. Nyt bikiniasuisia Miss Maailma -kilpailijoita odottavat joutuvat kuitenkin pettymään, niitä ei Indonesian Balilla järjestettävässä kauneuskilpailussa nähdä.

Miss Maailma -kilpailun järjestäjät ovat päättäneet korvata bikinikierroksen tämänvuotisissa kilpailuissa osiolla, jossa kilpailijat nähdään vähemmän paljastavissa sarongeissa. Associated Press -uutistoimiston mukaan syynä päätökselle on Indonesian muslimikansanosan vanhoillisempien piirien luoma painostus.

Kilpailujen paikallisiin järjestäjiin kuuluva Adjie S. Soeratmadjie kertoi torstaina, että kilpailijoita vaaditaan bikineiden sijaan pukeutumaan perinteisiin balilaisiin pitkiin sarong-mekkoihin. Lontoolainen Miss Maailma -järjestö on suostunut pyyntöön, sillä he kertovat haluavansa kunnioittaa järjestäjämaiden tapoja ja arvoja.

Indonesia on väkiluvultaan maailman suurin muslimienemmistöinen maa. Suurin osa maan kansalaisista on melko maallistuneita, mutta pienen fundamentalistiliikkeen kerrotaan nostaneen kannatustaan viime vuosien aikana.