Isoäiti salakuljetti perhematkalla 5,5 kiloa huumeita – huonosti kävi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hautajaisiin sukulaistensa luokse Meksikoon mennyt Maldonadon perhe ei voinut vielä menomatkalla aavistaa, että yksi porukasta jäisi paluureissulla meksikolaisen vankilan kaltereiden taakse. Isoäiti yritti nimittäin salakuljettaa Yhdysvaltoihin kilokaupalla huumeita.

Arizonalainen Yanira Maldonado ei ole ihan tavallinen pullantuoksuinen isoäiti. Nainen matkusti miehensä Gary Maldonadon kanssa sukulaisen surujuhliin Meksikoon, mutta naisella oli ilmeisesti mielessään toimittaa naapurimaasta kotiinsa muutakin kuin pelkkiä terveisiä. Yanira pidätettiin lähellä Meksikon rajaa, kun paikalliset sotilaat tahtoivat tarkastaa linja-auton, jolla pariskunta matkasi.

Sotilaat löysivät Maldonadon istuimen alta ja viereiseltä penkiltä yhteensä 5,5 kiloa kannabista. Pariskunta pidätettiin, mutta Gary vapautettiin myöhemmin. Maldonadot eivät heti aluksi pystyneet maksamaan Yaniran viiden tuhannen dollarin takuusummaa, joten hänet passitettiin Noaglesin vankilaan.

Maldonadot todistelevat syyttömyyttään ja Associated Pressin mukaan he ovat saaneet kahdesta kanssamatkustajasta myös todistajat, jotka vakuuttavat, etteivät arizonalaiset yrittäneet salakuljettaa ylimääräisiä paketteja Yhdysvaltoihin. Yaniralla ja Garylla on seitsemän lasta ja kaksi lasten lasta.