Sata oppilasta heitettiin pois lennolta – eivät sulkeneet puhelimia

Matkailu Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Moni tietää, että eletronisten laitteiden käyttö lentojen aikana on kiellettyä, koska niiden on pelätty vaikuttavan koneen laitteisiin. Viime aikoina sääntöjen on uumoiltu muuttuvan, sillä tällaisille haittatekijöillle ei ole löydetty tieteellistä näyttöä.

Säännön takia on sattunut monia ylilyöntejä, joista viimeisin kävi Yhdysvalloissa New Yorkin ja Atlantan välisellä sisämaan lennolla. Sata oppilasta poistettiin nimittäin lennolta kokonaan, kun he eivät suostuneet useiden käskyjen jälkeen laittamaan kännyköitään pois päältä.

– He nauroivat, eivätkä välittäneet. Lentäjä varoitti heitä. He eivät totelleet. He luulivat sitä vitsiksi, kertoi matkustaja Brad Rinschier CNN-kanavan uutisille.

AirTran-yhtiön lennolta häädetyt oppilaat väittävät nyt, että heidän kohtelunsa johtuu siitä, että he ovat juutalaisia. Myös joukkoa luotsanneet opettajat pitävät lentohenkilökunnan reaktiota ylilyöntinä. Heidätkin poistettiin lennolta.