Näin masturbaatiosta valistettiin 70-luvulla: ”Tuntuu hyvältä, eikö niin?”

Lifestyle · Tim Isokivi

Erilaiset kasvatus- ja valistusvideot ovat varmasti tulleet tutuksi kaikille peruskoulun suorittaneille kansalaisille. Videoiden tarkoitusperä on useissa tapauksissa hyvä, mutta valitettavasti niiden myötähäpeää aiheuttava toteutustapa ja sisältö synnyttää usein lähinnä tahatonta huumoria.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt nettikäyttäjien keskuudessa hilpeyttä herättää oletettavasti 70-luvulta peräisin oleva video, jossa sekä lapsia ja nuoria että vanhempia valistetaan masturbaatiosta ja siihen suhtautumisesta. Aikakaudelle tyypillinen valistusvideo on nykykatsojan silmiin varsin hämmentävää ja jopa hieman karmivaa seurattavaa.

Videolla Ricky-niminen nuorimies tyydyttää itseään peiton alla sängyllään, tuijottaen samalla kattoa tyhjä katse silmillään. Huoneeseen saapuva äiti yllättää pojan, mutta tuomitsemisen sijaan hän kertoo masturboimisen olevan täysin luonnollista.

– Se tuntui hyvältä, eikö niin?, äiti kysyy.

Äiti myös toteaa Rickylle olevansa onnellinen, että poika tekee tehtävänsä oman huoneensa rauhassa. Lopussa kertojaääni toteaa, että aikuisen on syytä keskustella lapsen kanssa masturbaatiosta jotta tämä tietäisi ”olevansa aivan normaali”. Keskustelun myös kuvaillaan parantavan vanhemman ja lapsen välistä sidettä.