Suomalaiselokuva Japanin ja Yhdysvaltojen teattereihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mika Kaurismäen ohjaaman sekä Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin tähdittämän Tie Pohjoiseen -elokuvan levitysoikeudet on myyty Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Yhdysvalloissa elokuvaa levittää Corinth Films, joka on tunnettu art house ja klassikkoelokuvien levittäjä.

Yhdysvalloissa teatterilevitys aloitetaan New Yorkista ja jatkuu sieltä edelleen isompiin yliopistokaupunkeihin, kuten Bostoniin, Chicagoon ja Los Angelesiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että elokuva saa teatterilevityksen Yhdysvalloissa, sillä se on harvinaista pohjoismaisille elokuville, sanoo Miira Paasilinna myyntiyhtiö Yellow Affairista.

Kesällä alkaa myös Kanadan teatterilevitys, siellä jakelijana toimii art house ja indie-elokuvien levitykseen erikoistunut KinoSmith. Japanissa elokuvaa levittää Alcine Terran, perinteinen ja arvostettu levitysyhtiö, joka on aikaisemminkin levittänyt Mika Kaurismäen elokuvia. Elokuva tulee Japanissa noin 50 elokuvateatteriin ensi vuoden alussa.