Arvostelu: Spring Breakers

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Pikkukaupungin elämään kyllästyneet nuoret, kapinahenkeä ja Spring Break -loma. Ylilyöntejä, huumeita, alkoholia. Harmony Korinen kohuttu Spring Breakers -elokuva kuuluu vuoden odotetuimpiin elokuviin, mutta se ei raflaavasta maineestaan huolimatta tarjoa katsojalle mitään uutta.

Blondatun Vanessa Hudgensin, Ashley Bensonin, Selena Gomezin ja Rachel Korinen teiniseksikkyydellä ja pikkupepuilla markkinoitu elokuva esittelee amerikkalaista nuorisobiletystä parhaimmillaan – ja voisiko sanoa tyhjimmillään. Brit, Cotty, Candy ja Faith tutustuvat reissullaan Alien-nimiseen räppäriin (James Franco) ja meno muuttuu yhä arveluttavammaksi.

Musiikki soi, peli kovenee ja vauhti lisääntyy. Lopulta neitokaiset joutuvat miettimään, kukaa jatkaa leikkiä ja kuka tunnustautuu ”hannariksi”. Elokuvaa ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa viihdyttäväksi, sillä sen läpi kulkee varsin painostava, tragediaa enteilevä tunnelma.

Teinisekoiluista on tehty ennenkin elokuvia, eikä tämä surrealistinen huumetripiltä ajoittain vaikuttava kokonaisuus ole siinä jatkumossa aiempia kummempi. Lähinnä komediaa on Francon roolisuoritus räppäri-gangstana, mikä vaikuttaa parodialta. Britney Spearsin Everytime-kappaletta kuullaan myös herkän osuvassa siirtymäkohtauksessa.

Lajityyppi: Komedia, draamaOhjaaja: Harmony KorinePääosissa: Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, James Franco.Ensi-ilta: 31.5.2013Kesto: 1 h 34 minIkäraja: K16

Pisteet 1/5