Haluatko elää onnellisempana? Tässä 10 vinkkiä aurinkoisempaan elämään

Lifestyle Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tutkijat selvittivät taannoin, kuinka optimistisilla ihmisillä on muita pienempi riski saada sydänkohtaus. Huffington Post -lehti onkin nyt koonnut kymmenen helppoa elämänohjetta, joita noudattamalla sinäkin voit olla optimistisempi – ja sen myötä myös terveempi.

Ensimmäiseksi kannattaa olla kiitollinen siitä mitä on saanut elämässään. Jos ei ole kiitollinen mistään, on vaikea koskaan olla tyytyväinen. Omien, vaikkapa negatiivistenkin, kokemusten jakaminen on myös oiva askel kohti positiivisuutta – jakamisen avulla saat kuulla, kuinka muutkin ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä, ja selvinneet siitä ihan hyvin.

Anteeksianto on myös oleellinen osa optimismia. Vaikka se voikin välillä olla erittäin haastavaa, menneisyydessä tapahtuneiden selkkausten hautominen tulee vain pilaamaan nykyhetkesi. Myös kuuntelutaitoaan parantamalla elämä alkaa hymyilemään eri tavalla, sillä siten osoitat olevasi itsevarma ja muita kunnioittava.

Kateudesta kannattaa yrittää päästä eroon. Jos saat sen valjastettua motivaatioksi, menestyt elämässäsi varmasti paremmin. Hyvä neuvo on myös hymyillä enemmän ja mököttää vähemmän. Täten vedät puoleesi muitakin iloisia ihmisiä – siten tehden elämästäsi aurinkoisemman.

Säännöllisellä liikunnalla ja hyvällä ruokavaliolla on luonnollisesti myös positiivinen vaikutus jaksamiseesi ja mielentilaasi. Myös asioiden katsominen niiden paremmalta kannalta auttaa sanomattakin sinua olemaan optimistisempi elämässä. Omista virheistä ei kannata syyttää muita, joten ota vastuu omista teoistasi. Tulee myös muistaa, että vaikka kokisitkin epäonnistuneesi aiemmin elämässä, se ei tarkoita sitä, että jatkosi tarvitsee olla samanlainen.