Heath Ledgerin Jokeri-päiväkirja nousi julkisuuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi viime vuosien traagisimmista näyttelijämenetyksistä oli Batman – Yön ritari -elokuvan Jokeria esittäneen Heath Ledgerin kuolema. Eläessään mies kertoi perehtyneensä vaativaan rooliin sulkeutuen hotellihuoneeseen viikoksi. Tuloksena syntyi Jokeri-hahmosta kertova leikekirja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

22. tammikuuta vuonna 2008 asunnostaan kuolleena löydetyn Ledgerin kuolinsyyksi kerrottiin erilaisten uni- ja kipulääkkeiden yliannostus. Kuolema ei tutkimusten mukaan ollut tahallinen, joten lopullinen menehtymisen syy jäi mysteeriksi.

Ledgeristä on nyt tekeillä Too Young To Die -dokumentti, jossa näytetään muun muassa hänen Jokeri-päiväkirjansa, joka todistaa miehen sukeltaneen erittäin syvälle hahmonsa sielun syövereihin.

Heath Ledger palkittiin myöhemmin postuumisti parhaasta sivuosasta, ja leffan kokonaismyynti on ylittänyt legendaarisen miljardin dollarin rajan. Tulos on historiallinen, sillä aiemmin vain kolme elokuvaa on saavuttanut tämän maagisen rajapyykin. Ne ovat Titanic, Taru Sormusten Herrasta – Kuninkaan paluu ja Pirates Of The Caribbean – kuolleen miehen kirstu.