Hyttysenpisto halvaannutti naisen: Pyörätuolissa neljän kuukauden ajan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ulkomailla matkailevan kannattaa olla tarkkana terveytensä suhteen ja ottaa esimerkiksi tarvittavat rokotteet ennen lomamatkaa. Hyttysten pistojen kautta kuumissa maissa voi levitä esimerkiksi malaria-sairaus.

Nyt brittiläinen turistineito sai elämänsä järkyttävimmän kokemuksen Australian lomallaan. 23-vuotias Natasha Porter sai hyttysenpiston, minkä jälkeen hänen jaloistaan alkoi lähteä tunto. Muutamien päivien kuluessa hän ei kyennyt enää nostamaan käsiään ja nainen halvaantui pian kaulasta alaspäin.

Cairnsin kaupungin sairaalan lääkäreiden diagnoosin mukaan pistos oli aiheuttanut Guillain-Barrén syndrooman, jossa kehon immuunijärjestelmä hyökkää itseään vastaan. Eteläsussexilainen turisti oli halvaantuneena pyörätuolissa neljän kuukauden ajan ja toipui sitten täydellisesti. Alussa tila oli kuitenkin niin vakava, että hänen luultiin kuolevan.

– Olin niin peloissani. Muistan tunteneeni oloni syylliseksi, koska minun piti soittaa vanhemmille. Mietin, miten voisin soittaa heille ja kertoa, että saattaisin kuolla tuntien päästä? Kertoi Natasha The Sun -lehden haastattelussa.