Nuija ja Tosinuijan faneille suru-uutisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaiset elokuvaohjaajat Peter ja Bobby Farrelly tunnetaan viime vuosikymmenien menestyneimpiin lukeutuvista komediaelokuvista. Taannoin kaksikon kerrottiin työstävän jatko-osaa Jim Carreyn ja Jeff Danielsin tähdittämälle Nuija ja tosinuija -menestyskomedialle.

Nyt projekti on kuitenkin saanut takapakkia. Jatko-osaa työstäneen tuotantoyhtiö New Line Cineman emoyhtiö Warner Bros. on nimittäin päättänyt lopettaa elokuvan tuotannon.

The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan yhtiö ei näe elokuvassa potentiaalista menestystä sen verrattain pienestä budjetista huolimatta. Peter ja Bobby Farrelly etsivät nyt Dumb and Dumber To -nimellä kulkevalle jatko-osalle uutta rahoittajaa ja levittäjää.

Nuija ja Tosinuija -elokuvalle tehtiin epävirallinen jatko-osa jo vuonna 2003, kun Troy Miller ohjasi elokuvan Nuija ja vielä nuijempi – kun Harry tapasi Lloydin. Elokuva vei hölmöjen kaverusten tapaamishetkeen näiden nuoruuteen 80-luvulle. Elokuvaa ei voida pitää autenttisena, sillä Farrellyn veljekset ja alkuperäistähdet eivät osallistuneet sen tekemiseen. Filmin pääosia näyttelivät Derek Richardson ja Eric Christian Olsen.