Mies teki tatuoinnin kolmevuotiaalle – tuomittiin vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tatuoinnit ovat yleistyneet viime aikoina nopeasti myös Suomessa. Asian huomaa katukuvassa varsinkin kesällä. Useimmat alan liikkeet eivät kuitenkaan tee tatuointeja alle 18-vuotiaalle ilman huoltajan kirjallista suostumusta. Virallista alaikärajaa tatuointien tekemiselle ei Suomen laissa kuitenkaan ole.

Nyt yhdysvaltalainen mies on pidätetty tatuoinnin tekemisestä kolmevuotiaalle veljenpojalleen. Huffington Post -verkkosivuston mukaan 29-vuotias Cruz Tenorio käytti kotitekoista tatuointikonetta tehdäkseen pojan käteen I-kirjaimen. New Mexicossa asuva mies tuomittiin tapauksesta kuudeksi kuukaudeksi vankilaan.

Cruz Tenorio myönsi syyllisyytensä oikeudessa. Vankeustuomion lisäksi mies joutuu maksamaan teostaan korvauksia. Syyttäjän mukaan tällä tavoin varmistetaan lapsen pääsy mahdolliseen tarvittavaan lääketieteelliseen tai psykologiseen hoitoon ja tatuoinnin poistoon. He kertovat myös, ettei Tenorio ottanut tatuointia tehdessään huomioon hygieniaan, kuten tulehduksiin liittyviä toimenpiteitä.