Puhelinvaras kuvasi paljaita rintojaan – tökeröt kuvat suoraan pilvipalveluun

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykypäivän älypuhelimet ovat usein rahallisesti melko arvokkaita, ja siksi myös varkaiden suosiossa. Harva rikollinen kuitenkaan tietää, että puhelimia voi paikantaa ja että niiden kuvat päätyvät usein automaattisesti omistajan kuvavirtaan.

Brittiläisen Clare Harveyn Samsung Galaxy S4 -älypuhelin varastettiin taannoin tämän lomaillessa Lanzarotella, The Sun uutisoi. Kotiin palattuaan brittinainen yllättyi toden teolla, kun hänen Googlen pilvipalveluunsa alkoi ilmestyä varkaan älypuhelimella ottamia valokuvia. Kuvat päivittyvät automaattisesti omistajan kuvien joukkoon.

Naispuolinen varas on muun muassa ottanut itsestään puhelimella alastonkuvia sekä otoksia, joissa näkyy hänen kasvonsa. Hänellä ei siis mitä ilmeisemmin ole hajuakaan siitä, että kuvat latautuvat automaattisesti pilvipalveluun. Harvey ei kuitenkaan ole vielä saanut selville mysteerivarkaan identiteettiä.

– Voi häntä, hän ei ole mikään parhaimman näköinen tyttö, Clare Harvey selittää The Sunille puhelimensa vieneestä varkaasta.