BASE-hyppy pahasti pieleen – törmäys hotellin seinään tallentui videolle

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

BASE-hypyt ovat joidenkin hurjapäisten adrenaliiniriippuvaisten lempipuuhaa. Hyppyjä tehdään televisiotorneista, pilvenpiirtäjistä, silloilta tai vaikkapa vuorelta. Nyt maailmalla leviää video pahasti pieleen menneestä BASE-hypystä.

Itävaltalainen BASE-hypääjä Maria Steinmayr osallistui viime perjantaina BASE-hyppäämisen maailmanmestaruuskisoihin Espanjassa. 22-vuotias nainen hyppäsi varjonsa kanssa 160 metriä korkean Gran Hotel Bali -hotellin katolta. Hyppy ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Marian varjo ei auennut oikeaoppisesti, jonka seurauksena hän paiskautui hotellin seinään. Loppujen lopuksi hän sinkoutui eräälle hotellin parvekkeista. Daily Mail -lehden tietojen mukaan BASE-hyppääjä selvisi hurjasta ilmalennostaan ainoastaan murtuneella nenällä ja pienillä ruhjeilla. Maria Steinmayr on sittemmin jättäytynyt käynnissä olevista kisoista.

BASE-hyppääminen kuuluu maailman vaarallisimpien lajien joukkoon, ja sen harrastaminen voi päättyä joko loukkaantumiseen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. BASE-hyppääjät ovat julkaisseet internetissä useita hyppy-, laskuvarjo-, liitopuku- ja muita ilmalentovideoita, joista välittyy uskomattoman adrenaliinivirtauksen lisäksi leppoisan hauska tekemisen meininki.