Elektroniikkaa syövät muurahaiset leviävät Yhdysvalloissa – myrkyt eivät tehoa

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Erilaiset hyönteiset aiheuttavat aina silloin tällöin hankaluuksia ihmisasutuksen keskuudessa. Nyt Yhdysvalloissa kärsitään erityisen ärhäköistä muurahaisista, jotka muiden epämiellyttävien piirteiden lisäksi nakertavat erinäisten elektroniikkalaitteiden johtoja.

Houstonissa ensi kertaa vuonna 2002 tavattu muurahaislajike on sittemmin levinnyt jo 21 maakuntaan. Ärhäkkää muurahaista ei ole kyetty tappamaan muihin hyönteisiin tehoavilla myrkyillä. Alunperin muurahaislajike on kotoisin Argentiinasta ja Brasiliasta, ABC News uutisoi.

Muurahaiset muun muassa hyökkäävät muiden lajien kimppuun ja tappavat ne. Epämiellyttävät riesat myös monopoloivat ruoan lähteitä siten vahingoittaen koko ekosysteemiä. ABC Newsin mukaan elektroniikkajohtoihin mieltyneet muurahaiset ovat tähän mennessä aiheuttaneet nakertelullaan jo 146,5 miljoonan dollarin vahingot pelkästään Teksasin osavaltiossa.