Facebook kumppaneineen tappaa valokuva-albumit

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimman yhteisöpalvelun Facebookin käytöstä tehdään jatkuvasti uusia tutkimuksia ja johtopäätöksiä. Suosittu palvelu on muuttanut ihmisten käyttäytymistä monella tapaa.

Tuoreen kyselyn mukaan Facebook esimerkiksi on aiheuttamassa valokuva-albumien käytön lopettamisen kokonaan. OnePoll-sivuston tekemän kyselyn mukaan jopa kaksi kolmasosaa briteistä säilyttää valokuviaan kuva-albumien sijaan netissä, tableteissa tai puhelimissa.

Yksi viidestä taas tunnustaa ottavansa kuvia vain sen takia, että voisi laittaa niitä esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja Instagramin kaltaisille sivustoille. Tämä on johtanut siihen, että valokuva-albumit saattavat tulevaisuudessa olla historiaa.

Kyselyn mukaan itsestään otetut kuvat kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, sillä jopa 30 prosenttia kaikista otetuista valokuvista on omakuvia. Miesten kerrotaan kuvailevan itseään ahkerammin kuin naiset. Kyselyyyn vastanneista 3.000 britistä yli puolet kertoo jakavansa kuviaan netissä viikon sisällä niiden ottamisesta.

– Ihmiset ottavat enemmän kuvia kuin koskaan aiemmin ja he luonnollisestikin haluavat jakaa ne välittömästi. Kasvava trendi kuvien jakamisesta netissä johtaa samalla valokuva-albumin kuolemaan, OnePoll selittää kyselyn tuloksista.