Mies yritti ryöstää – perheenäiti hakkasi ja ajoi autolla yli

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Väkivallan avulla tapahtuvat ryöstöt eivät aina pääty kovinkaan onnellisesti. Siksi erään amerikkalaisnaisen tapaus on kuin raikas tuulahdus. Dorothy Baker -niminen kuuden lapsen äiti pisti autoaan ryöstämään tulleelle hanakasti vastaan.

Teksasilaisnainen kohtasi yllättävän tilanteen lähtiessään kahden lapsensa kanssa ruokakaupasta. 53-vuotias Ismael Martinez oli piiloutunut perheen tila-auton takaosaan kauppareissun aikana. Kun Baker palasi autolle viisivuotiaan Xavierin ja kaksivuotiaan Jaydenin kanssa, mies hyppäsi esiin auton takaosasta, Daily Mail -lehti uutisoi.

Veitsellä uhannut Martinez vaati kuuden lapsen äidiltä 200 dollaria rahaa. Kun nainen kertoi, ettei hänelllä ollut sellaisia rahoja, mies oli kehottanut häntä keksimään keinon hankkia ne hänelle, tai hän vahingoittaa poikia. Hetken kuluttua auton etupenkille siirtynyt Martinez huomasi, että Baker yritti soittaa hätänumeroon.

Tästä seurasi käsirysy, jonka aikana superäiti onnistui riisumaan miehen aseestaan lyömällä tätä nyrkillä kasvoihin. Veitsensä menettänyt Martinez juoksi ulos autosta. Baker kertoo ajatelleensa, että mies saattaa yrittää temppua uudelleen, joten hän ajoi tämän päältä autollaan.

Amerikkalaisnainen on sittemmin kertonut, että hänen oli tarkoitus vain hieman töytäistä miestä. Ryöstäjän tila on vakaa ja hän tulee saamaan syytteen rikoksistaan sairaalasta päästyään. Paikallinen poliisi on kehunut Bakeriä tämän toiminnan johdosta. Suomessa nainen olisi todennäköisesti tuomittu ehdonalaiseen vankeuteen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.