Nörtin märkä uni? Tulevaisuuden työpiste dataajalle – katso video

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttöpäätetyötä ammatikseen tekevät tietävät, että tietokoneella työskenteleminen vaatii oikeanlaista asentoa ja kalustoa, jotta ergonomia olisi mahdollisimman vähän kehoa rasittava.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt markkinoille on tulossa unelmien tietokonepiste, jonka voi tilata kustomoituna reilulla 16.000 eurolla. Kyseessä on MWE Labs -nimisen yrityksen kehittämä tietokonetuoli, jonka ympärillä ovat niin näytöt, pehmusteet, hiiripöydät kuin mukitelineetkin. Emperor LX -nimeä kantava työasema on näyttävä kapistus, jonka eri osia voi liikutella sähköisesti. Työasema on käsin rakennettu ja Kanadassa valmistettu.

Tietokonekeskuksia toimitetaan ympäri maailmaa mittatilaustyönä ja hinta räätälöitynä nousee helposti lähes 20.000 euroon. Tietokonepistettä voi pyörittää myös akselinsa ympäri. Yrityksen julkaisema video antaa osviittaa siitä, mihin suuntaan toimistotyötä tekevien työergonomiassa ollaan menossa. Tietokonenäytöt ja keskusyksiköt eivät kuulu hintaan, Geekologie-sivusto tietää.