Radiojuontaja epäili pääministerin poikaystävää homoksi – sai heti potkut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuussa maailmanlaajuista kohua herätti tapaus, jossa australialaisen 2Day FM -radiokanavan juontajien tekemä pilasoitto johti Lontoon kuninkaallisessa sairaalassa työskennelleen sairaanhoitajan itsemurhaan. Radiojuontajat irtisanottiin.

Nyt Australiasta kantautuu toinenkin tapaus, jossa radiojuontaja on saanut potkut sanomisiensa vuoksi. 6PR-radiokanavalla työskentelevä Howard Sattler haastatteli maan pääministeriä, Julia Gillardia, suorassa lähetyksessä. Juontaja yltyi tivaamaan Julialta, onko tämän kampaajana työskennellyt poikaystävä Tim Mathieson homoseksuaali.

– Hänen täytyy olla homo, hän on kampaaja, Sattler herjasi.

Pääministerin poikaystävän seksuaalisuuden kyseenalaistava kysymys oli liikaa niin Julia Gillardille kuin radiokanavan johtoportaallekin. 6PR radiokanavan johtajat julistivat tapauksesta nopeasti julkisen anteeksipyynnön, ja kertoivat Howard Sattlerin saaneen potkut.

– Fairfax Radion hallinto on tarkistanut haastattelun. Tulimme siihen tulokseen, että Sattlerin esittämät kysymykset olivat loukkaavia, eivätkä liittyneet mitenkään poliittiseen keskusteluun. Kanavan hallinto pyytää vilpittömästi anteeksi pääministeriltä ja Tim Mathiesonilta, radiokanavan tiedotteessa kerrotaan.