Steven Spielberg: Elokuvien hinnoittelu muuttuu merkittävästi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

65-vuotias elokuvaohjaaja Steven Spielberg tunnetaan yhtenä Hollywoodin suurimmista kultasormista. Mies on uransa aikana ohjannut lukuisia yleisö- ja arvostelumenestyksiä, kuten Tappajahai, E.T., Schindlerin lista, Jurassic Park ja Pelastakaa sotamies Ryan.

Nyt elokuvaohjaaja on puhunut Etelä-Kalifornian yliopistolla elokuvien tulevaisuudesta. Miehen mukaan 250 miljoonaa dollaria maksaneista jättibudjetin elokuvista jopa puoli tusinaa floppaa näyttävästi teattereissa – ja muuttaa alaa pysyvästi. Tätä ennen tai tästä johtuen elokuvien hinnoittelu tulee Spielbergin mukaan muuttumaan porrastetuksi, The Hollywood Reporter uutisoi.

Porrastettu hinnoittelu näkyisi esimerkiksi siten, että uusimmasta Iron Manista pitäisi pulittaa jopa 25 dollaria, eli noin 19 euroa, kun taas Lincoln-elokuvan näkisi vain seitsemällä dollarilla, eli noin viidellä eurolla.

Kulttiohjaaja uumoilee, että Hollywoodissa tullaan siirtymään Broadway-malliseen toimintatapaan. Tällä Spielberg tarkoittaa sitä, että elokuvia ilmestyisi harvemmin, ne olisivat teattereissa vuoden ja liput niihin olisivat huomattavasti edullisempia.

Spielberg paljasti äskettäin, ettei hänen annettu ohjata James Bond -elokuvaa. Indiana Jones -elokuvat ovat kuitenkin paljastuneet ohjaajalle hyviksi lohdutuspalkinnoksi. Ne ovat tuottaneet yhteensä satojamiljoonia dollareita. Ohjaaja kertoo nähneensä tuoreimman Bond-seikkailu Skyfallin ja aikovansa katsoa sen uudelleen. Miehen tuorein oma ohjaustyö on hiljattain Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut Lincoln.