Teini ratsasti valashain kyydissä – katso uskomaton video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valashai on maailman suurin kala, ja se voi painaa yli 21,5 tonnia ja kasvaa peräti 12 metriä pitkäksi jättiläiseksi. Floridalaiselle Chris Kreisille tarjoutui harvinaislaatuinen mahdollisuus päästä uimaan jättikokoisen valashain kanssa kesken venereissun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Chris oli viettämässä aikaa yhdessä isänsä ja kavereidensa kanssa, kun hän huomasi veneen vierelle uineen valashain. 19-vuotias nuorukainen hyppäsi sen enempää asiaa miettimättä kalan viereen, tarttui suureen selkäevään ja otti valashailta pienen kyydin vedessä, Associated Press raportoi.

Hai-nimestään huolimatta kyseinen kala on ihmiselle täysin vaaraton, sillä se käyttää ravintonaan pelkästään planktonia, jota se siivilöi hetuloillaan. Chris tahtookin osoittaa esimerkillään, että uhanalaiseksi luokiteltu valashai on kaikkea muuta kuin hurja peto.