Tätä ei usein näe – tuhannet motoristit valtasivat Vatikaanin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moottoripyöräilijät ja motoristijengit nähdään yleensä tien päällä pitkinä letkoina nahkaliiveissään. Monet moottoripyöräfanit kunnioittavat suuresti etenkin yhdysvaltalaista Harley Davidson -moottoripyörämerkkiä, joka viettää tänä vuonna 110-vuotisjuhlavuottaan.

Roomassa ja Vatikaanissa juhlittiin viime viikonloppuna yhdysvaltalaisen vuonna 1903 perustetun Harley-Davidson Motor Companyn 110-vuotissyntymäpäiviä. Paikalle oli saapunut tuhansia eurooppalaisia motoristeja. Rooma-viikonlopun ohella moottoripyöräväki kävi tervehtimässä alkuvuodesta valittua paavia, joka siunasi monenkirjavaa kypäräkansaa taustaan, ikään, kokoon tai rotuun katsomatta.

Paikalle oli saapunut niin vapaa-ajan harrastajia kuin pahamaineisten moottoripyöräjengien väkeä. Vatikaanissa ei varmaankaan olla totuttu näkemään samanaikaisesti yhtä paljon mustiin nahkaliiveihin pukeutuneita motoristeja, joten Associated Pressin ikuistama näky on ainutlaatuinen.