Ikkunaa päin lentänyt pöllö pökertyi – heräsi rapsutukseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nopeasti lentävät linnut saattavat hämääntyä ikkunan heijastuksesta ja luulla, että maiseman peilikuva jatkuu myös lasin jälkeen. Siksi jotkut siipiveikot saattavat täräyttää päin lasia kesken lentomatkan. Onneksi linnut saattavat selvitä törmäyksestä myös hengissä – tosin pienen pyörtymisen jälkeen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Korealainen mies on julkaissut verkossa videon, jossa hän ystävällisesti tarkastaa ikkunalasia päin lentäneen pöllön tilan. Ikkunaan on jäänyt tällistä höyheniä ja lintu makaa maassa ketarat taivasta kohti. Mies kutittelee lintua rinnasta ja yhtäkkiä pöllö herää tajuihinsa, mulkaisee miestä ja lähtee paniikissa räpiköimään.

Yksi videon katsojista pelkää pöllön satuttaneen törmäyksessä siipensä, mutta ainakin lintu jäi onnellisesti henkiin. Vanhan kansan uskomuksissa ikkunalasiin lentänyt lintu enteilee läheisen kuolemaa.