Uskomatonta mutta totta! Valtava lemmikkikäärme oppi avaamaan ovia – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Käärmeet aiheuttavat monille ihmisille kauhunsekaisia tunteita. Silti jotkut nauttivat niiden komeasta ulkonäöstä ja osa pitää niitä jopa lemmikkieläiminä. Saamme toisinaan lukea uutisia terraarioistaan karanneista matelijoista, jotka luikertelevat esimerkiksi naapurin ikkunasta sisään.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkossa on nyt julkaistu käärmevideo, jossa näytetään, miten suurikokoinen kuristajakäärme on keksinyt oivan keinon ovien avaamiseen. Käärmeen omistaja kertoo, että hänen Julius-niminen luikertelijansa on oppinut avaamaan ovet itse, koska on todennäköisesti kyllästynyt suljetussa huoneessa olemiseen.

Lemmikkikäärmeen omistaja joutuukin tätä nykyä pitämään kotinsa ovet visusti lukittuina, jotta suurikokoinen kuristaja ei häiritsisi hänen naapureitaan. Wikipedian mukaan käärmeet eivät saalista ihmisiä, mutta maailmassa on ollut muutamia tapauksia, joissa esimerkiksi viidakon suuret käärmeet ovat syöneet pienikokoisia ihmisiä.