A$AP Rocky villitsi The Circuksessa: ”Tämä ei ole keikka, nämä ovat bileet!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin The Circus -yökerhossa saatiin perjantaina 14. kesäkuuta nauttia hiphop-herkkua New Yorkin Brooklynista asti, sillä esiintymään saapui etenkin Yhdysvalloissa kovassa nosteessa oleva ASAP Rocky. Vasta 24-vuotias räppäri esiintyi Suomessa jo viime vuonna Flow-festivaaleilla.

Flow-keikka ei saamastaan kritiikistä päätellen kaikkia vakuuttanut, mutta onnistuisiko ASAP Rocky tavoittamaan yleisön paremmin klubikeikalla?

Illan lämmittelijöinä toimivat synkkäsävyistä, savuiseksikin kuvailtavaa Memphis-vaikutteista hiphoppia esittävä Eevil Stöö ja yhdysvalloista ASAP:in mukana saapuneet Joey Fatts ja A$ton Matthews. Lämmittelijöitä allekirjoittanut ei valitettavasti onnistunut näkemään, ja jenkkivahvistukset esiintyivät paikalle aikaisemmin saapuneiden mukaan vaivaiset 20 minuuttia. Ainakin tämä tarkoitti sitä, että aikataulut pitivät kutakuinkin paikkansa, ja pääesiintyjästä päästiin nauttimaan vielä ihmisten aikoihin.

Yleisöstä kantautuivat ASAP-huudot jo hyvissä ajoin ennen miehen saapumista lavalle, ja tämän tehtyään hän otti nopeasti täyteen ahdetun The Circuksen haltuunsa. Tästä pitivät huolen heti alkuun kuullut Long Live Asapin ja Wassupin kaltaiset yleisönnostatusbiisit. ASAP Rockyn perinteisen New York -soundin ohella syvän etelän hiphopista vaikutteita ottavat kappaleet ovat ehkä tavanomaista valtavirran räppiä hitaampia ja tunnelmaltaan hämyisempiä, mutta se ei perjantai-iltaa viettänyttä juhlayleisöä haitannut.

Noin tunnin pituinen setti toimi hyvänä läpileikkauksena nuoren räppärin tähänastisesta urasta. Materiaali keskittyi tuoreeseen Long. Live. A$ap -levyyn, mutta myös aikoinaan undeground-piireissä arvostusta keränneen Live. Love. ASAP -levyn rakastetuimpia kappaleita, kuten Peso ja Purple Swag kuultiin. Erityisesti yleisöä kuitenkin villitsivät hypnoottinen hitti Goldie, Skrillexin raskaaseen konetaustaan luottava Wild for the Night ja tietenkin PMW (All I Really Need) ”pussy, money, weed” -kertosäkeineen.

ASAP Rocky osoitti keikan aikana olevansa nuorehkosta iästään huolimatta ensiluokan esiintyvä tähti, joka otti runsaasti kontaktia myös yleisöön. Hikiselle ja janoiselle yleisölle tarjottiin keikan keskivaiheilla vettä, ja setin loppupuolella yleisön edustajia pyydettiin nousemaan lavalle. ASAP Rocky vakuutti jäävänsä esiintymisen jälkeen vielä juhlimaan The Circukseen saapuneen yleisön kanssa.

– Tämä ei ole mikään keikka, nämä ovat bileet, 24-vuotias tähti hehkutti.