Keith Richards puolustelee heroiinin käyttöä – uskomaton perustelu

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Keith Richards sai äskettäin liki 24.000 euron sakkomaksut 50 vuotta myöhästyneista kirjastonkirjoista. Dartfordin kunnankirjasto aikoo kuitenkin antaa miehelle sakot anteeksi, jos hän saapuu vierailemaan kirjastoon.

Nyt legendaarinen rokkari on selittänyt Men’s Journal -lehdelle takavuosien heroiininkäyttöään. Villistä huumeidenkäytöstään tunnetuksi tullut Richards kertoo, että lopetti loppujen lopuksi huumeiden käyttämisen pudottuaan päälleen. Muusikon mukaan heroiini auttoi häntä ylläpitämään ahkeraa työetiikkaansa.

Kitaristin mukaan hän kohteli kehoaan kuin kemisti, sillä hän halusi nähdä mitä sille tapahtuu kohdatessaan erilaisia kemiallisia aineita. Nyt jo kypsään ikään päässyt rock-ikoni kuitenkin myöntää, että kaikkien kokeiluiden on loputtava aikanaan. Richards kertoo, kuinka heroiini auttoi häntä pysymään hereillä ja työskentelemään musiikin parissa.

– Vähän niin kuin Churchill sanoi alkoholista, ”Uskokaa minua – olen saanut alkoholista paljon enemmän kuin se koskaan minusta!” Ja koen hieman samalla tavalla huumeista ja sellaisista. Olen saanut siitä jotain irti. Tämä on saattanut suututtaa monia ihmisiä! Keith Richards naureskelee lehdelle.

Taannoin Keith Richards kertoi rikkovansa alituisesti lakia kantamalla mukanaan teräasetta. Teräaseen kantaminen rikkoo lakia, sillä monissa maissa veitsen hallussapito julkisella paikalla on laitonta. Richards jäi vuonna 1975 poliisin haaviin teräaseensa kanssa Arkansasissa, Yhdysvalloissa. Tuolloin hän ja bänditoveri Ronnie Wood pysäytettiin ja poliisit löysivät piilotetun kääntöveitsen. Richards pidätettiin tuolloin tappavan aseen hallussapidosta, mutta hän selvisi ilman syytettä.