Naisrokkari pillastui – haastoi alusvaatemerkin oikeuteen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Punkin kummitädiksi tituleerattu rock-ikoni Joan Jett on viime aikoina keikkaillut myös Euroopassa Joan Jett And The Blackhearts -yhtyeensä kanssa. Neitokainen oli taannoin ajankohtainen hänestä kertovan The Runaways -leffan myötä.

Nyt laulajatar on haastanut Hot Topic -nimisen alusvaatemerkin oikeuteen, TMZ uutisoi. Alusvaatemerkillä on Blackheart-nimellä kulkeva mallisto, joka muistuttaa Jettin mukaan liikaa hänen The Blackhearts -taustayhtyeensä ja Blackheart Records -levy-yhtiönsä nimiä. Naisrokkarin mukaan rock-henkisissä alusvaatteissa myös kopioidaan hänen henkilökohtaista tyyliään.

Oikeusjutussa alusvaatemalliston selitetään rikkovan Jettin tekijänoikeuksia. Blackheart-mallistoa myös mainostetaan lauseella, joka vihjaa laulajattaren suosituimpaan kappaleeseen I Love Rock’n’Roll. Alusvaatteiden sanotaan olevan ”for girls who rock and roll”.

Joan Jett vaatii alusvaatemerkiltä nimen käyttämisen lopettamista. Hot Topicin mukaan heillä on useita rekisteröityjä tavaramerkkejä Blackheart-nimeen, eikä laulajattarella ole aiemmin ollut ongelmia asian kanssa. Merkki kertoo myös kompensoineensa Jettiä vuosien varrella nimen käyttämisestä.

Taustayhtyeensä The Blackheartsin Jett kokosi vähän ennen toisen I Love Rock’n’Roll -sooloalbuminsa julkaisua. Levy oli valtaisa menestys ja nimibiisi, klassikoksi noussut I Love Rock’n’Roll kuuluu edelleen rockradioiden vakiohitteihin ympäri maailmaa. Sittemmin useita levyjä julkaissut yhtye tunnetaan lisäksi kappaleistaan Bad Reputation, I Hate Myself For Loving You, Crimson & Clover ja Do You Want To Touch Me.