Uskomaton vaaratilanne Venäjällä – metro kiitää tunnelissa ovet avoinna!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maanalainen kulkuväline pelastaa monien matkahuolet suurkaupungeissa. Suomen metrolinja on maailman mittakaavalla yksinkertainen, mutta viiden miljoonan asukkaan Pietarin metrolinjasto myös yllättävän simppeli – ainakin jos sitä vertaa Pariisin tai New Yorkin metrokarttoihin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTubessa nähdään nyt video, jossa näytetään miten käy, kun venäläisen metron ovet eivät sulkeudukaan. Metro nimittäin jatkaa matkaansa avonaisista ovista huolimatta ja vauhtia hiljentämättä, Gawker uutisoi. Maanalaisessa junassa matkustavat ihmiset eivät tunnu olevan asiasta moksiskaan, ja menevät jopa kurkistelemaan metrotunneliin apposen auki ammottavasta oviaukosta.

Wikipedian mukaan yhteensä yli sadan kilometrin pituinen Pietarin metroverkosto on yksi maailman syvimmillä kulkevista maanalaisista, ja se koostuu viidestä eri linjasta. Metroissa ei saanut sakkouhalla kuvata ennen vuotta 2010. Nykyisin pelkkä salaman käyttö on siellä kielletty.