Arkkitehti aikoo tehdä kokonaisen talon 3D-tulostimella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain kolmiulotteisella tulostimella tehdystä käsiaseesta, jolla ammuttiin onnistuneesti. 3D-tulostinta käytetään laajalti jo lääketieteen ja taiteen parissa, mutta nyt siitä ovat innostuneet myös arkkitehdit ja talonrakentajat.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Associated Pressin mukaan arkkitehdit lupailevat, että he pystyvät pian suunnittelemaan kokonaan 3D-tulostimella printatuista osista rakennetun talon. Ensimmäiseksi suunnittelupöydälle on noussut seinätön silmukkatalo, sillä 3D-printterillä on helppo tulostaa myös haasteellisia muotoja. Talon rakentamisen arvellaan maksavan viisi miljoonaa dollaria, eli 3,9 miljoonaa euroa.

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla.