Paavi on kuin supertähti – sai ihmiset hurmioon Vatikaanissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi alkuvuoden puhutuimmista uutistapauksista oli epäilemättä paavi Benedictus XVI:n eroaminen virastaan helmikuussa ja myöhemmin uuden paavi Fracinscusin astuminen virkaan. Katolisen kirkon hengellinen keskus Vatikaani on ollut uutisissa myös hieman toisenlaisissa merkeissä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt verkossa on julkaistu video, jossa nähdään kuinka uusi paavi sai häntä katsomaan tulleet ihmiset samanlaisen hurmoksen valtaan kuin supertähti. Ihmiset kiljuvat ja huutavat kirkonmiehen nähdessään ja yrittävät antaa paaville lahjoja. Paavi muun muassa vapauttaa kansalaiselta saamansa kyyhkyset häkistä lentoon, ja saa aikaan valtavan onnen huokauksen yleisössä.

Katolinen kirkko valitsi alkuvuodesta uudeksi paaviksi argentiinalaisen 76-vuotiaan Jorge Mario Bergoglion, joka tunnetaan nyt nimellä Franciscus I. Paavin menneisyyden varjot heräsivät henkiin heti hänen valitsemisensa jälkeen.