Ilotulitteet räjäytettiin keskellä festariyleisöä – shokkikuvat nettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tuhannet ihmiset ovat parhaillaan vahvassa humalatilassa juhannusfestareilla ympäri maata. Suomalaisilla festivaaleilla sattuu ja tapahtuu, eikä vahingoiltakaan voida aina välttyä. Meksikossa Tultepecissa tilanne on kuitenkin aivan toinen.

Kuva: Thomas Prior, Thomasprior.com
Kuva: Thomas Prior, Thomasprior.com

Meksikon ilotulitteiden valmistuspaikkana tunnetussa Tultepecissa järjestetään nimittäin vuosittain kansallinen ilotulitusfestivaali, jossa ei ole kuultukaan räjähdysten varoetäisyyksistä. Valtavia ilotulitteita räjäytetään nimittäin myös yleisömeren keskellä. Paikalle saapuu vuosittain 100.000 ihmistä, joten yleisömassaa riittää.

Kuva: Thomas Prior, Thomasprior.com
Kuva: Thomas Prior, Thomasprior.com

Yleisön seassa räjäytettävien ilotulitteiden tempaus on nimeltään Pamplonas, eli se on saanut nimensä vaarallisen espanjalaisen härkätempauksen mukaan. Ilotulitteet on kätketty yleisömeren seassa oleviin 250 puuhärkään ja ilotulitteita räjäytetään yleisön seassa seitsemän tunnin aikana peräti 4.000 kappaletta. Newyorkilainen valokuvaaja Thomas Prior kävi todistamassa tätä sekavaa tempausta ja julkaisi shokeeraavat kuvat verkkosivuillaan.