Valamies haisi liian pahalta – oikeudenkäynti keskeytettiin hygienian takia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa on käytössä valamiesjärjestelmä, jossa tavalliset kansalaiset tuodaan oikeudenkäyntisaleihin vaikuttamaan tuomioihin. Nyt otsikoihin on päätynyt eräs epäonnistunut valamiesvalinta.

Lontoossa pidetty murhaoikeudenkäynti jouduttiin nimittäin käynnistämään uudelleen valamiesten vaihtamisen takia. Alkuperäisiin valamiehiin lukeutui mies, jonka henkilökohtainen hygienia ei ollut aivan vaaditulla tasolla. Yksi naispuolinen valamies kertoi tuomarille, ettei hän voi keskittyä tapaukseen, koska mies haisee niin pahalle, The Sun uutisoi.

Valamiehillä oli käsittelyssä tapaus, jossa neljää brittimiestä syytetään 20-vuotiaan Jamie Sandersonin puukottamisesta kuoliaaksi. Nelikon puolustusasianajajat eivät suostuneet siihen, että ainoastaan haiseva valamies lähetettäisiin kotiin. Niinpä tuomari Wendy Joseph ei voinut muuta kuin poistaa kaikki 12 valamiestä. Uuteen valamiehistöön vaihtaminen maksoi brittiläisille veronmaksajille raporttien mukaan 9.000 puntaa.

– Miesparka ei voi sille mitään, enkä aio pakottaa häntä istumaan toisella puolella istuntosalia, tuomari Joseph selitti hajuongelmasta oikeudessa.