Kirjaston näyttävä tempaus: Kirjadominojen maailmanennätys videona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Kyseistä temppua on kokeiltu julkisesti verkkovideoilla dominopalikoiden lisäksi muun muassa mehupurkeilla, cd-levyillä ja autonrenkailla. Nyt jonossa kaadetaan kirjoja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Seattlen kirjasto päätti käynnistää kesän lukukampanjansa näyttävästi, sillä tavoitteena oli rakentaa maailmanennätyskokoinen kirjajono, joka kaadettaisiin dominoefektillä. Tempaukseen osallistui 27 vapaaehtoista, ja koko kirjajono koostui 2.131 teoksesta.

Kirjasto onnistui tempauksessa ja sai hanskaansa maailmanennätyksen. Kiemurteleva kirjajono on kiehtovaa katseltavaa, ja kaikki ennätyksessä mukana olleet teokset on joko lahjoitettu kirjastolle tai ovat poistuneet kirjaston kokoelmista. Jonossa mukana olleita teoksia voi ostaa itselleen, ja niistä saadut varat käytetään kirjaston yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen.