Lil Wayne raivostutti amerikkalaiset – kardinaalimoka videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Lil Wayne kuuluu tämän hetken kohutuimpiin hiphop-artisteihin. Tähti toimi Yhdysvalloissa Mountain Dew -virvoitusjuoman mainoskasvoina, mutta sai potkut viitattuaan kappaleessaan loukkaavaasti kuolleeseen kansalaisoikeusmarttyyri Emmett Tilliin.

Nyt Lil Wayne on jälleen onnistunut herättämään kohua tuoreella tempauksellaan. Youtube-verkkosivustolla on julkaistu materiaalia räppärin tulevan God Bless Amerika-videon kuvauksista, jossa hänet nähdään tallomassa jaloillaan Yhdysvaltain lippua. Räppäri myös arvostelee Yhdysvaltoja kovalla kädellä kappaleen sanoituksissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolta ei varsinaisesti selviä, onko tähden harjoittama tähtilipun päällä tanssiminen tahatonta vai tahallista. Lipun häpäiseminen on Yhdysvaltain perustuslain mukaan sallittua, joten Lil Wayne ei tule joutumaan tempauksen vuoksi tekemisiin lain kanssa. Tapaus on silti nostanut esimerkiksi Youtube-kommentoijien raivoa jo valmiiksi huonohkossa maineessa olevaa räppäriä kohtaan.

Yhdysvaltalainen räppäri Lil Wayne on viettänyt runsaasti aikaa otsikoissa musiikin lisäksi myös lukuisten ase- ja huumekohujen vuoksi. Taannoin tähti kertoi suunnittelevansa musiikkibisneksen jättämistä. Yhdeksänvuotiaana musiikkiuransa aloittaneen Lil Waynen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muuassa How to Love, She Will, Lollipop ja Mirror.