Moby antaa tuotantonsa ilmaiseksi elokuvantekijöille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musiikillisella saralla hiljaiseloa viettänyt elektronista tanssimusiikkia tekevä Moby on tullut tunnetuksi myös valokuvaajana sekä eläinten puolustajana ja vegetaristina. Nyt mies on lahjoittanut ison osan musiikillisesta tuotannostaan sellaisten elokuvantekijöiden käyttöön, jotka eivät tavoittele projektillaan voittoa.

Mies on laatinut taustalle Mobygratis.com-nimisen verkkopalvelun, josta musiikkia voi ladata vapaasti sisäänkirjautumalla. Ohjelmassa on käytettävissä 150 kappaletta hänen tunnetuimpia teoksiaan ja ennenjulkaisemattomia biisejä myöten.

Valmiin elokuvateoksen voi myöhemmin ladata kaikkien Mobygratis-käyttäjien katseltavaksi verkkoon YouTuben tai Vimeon avulla. Mikäli jokin filmiprojekteista saavuttaa menestystä ja alkaa tuottaa rahaa, ohjaa Moby hänelle kuuluvan musiikillisen osuuden suoraan hyväntekeväisyyteen.

Konemusiikin edelläkävijöihin 90-luvun puolivälissä lukeutunut newyorkilainen artisti Moby kertoi taannoin haluavansa suunnitella pornoelokuvan. Poppari olisi halunnut aikuisviihdepätkään suurten mieselinten sijaan vain pieniä peniksiä.