Simpsoneista tehdään fanituote jalkoihin – viedään käsistä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Converset, konut, consut ja tennarit. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhdysvaltalainen kenkiä valmistava Converse-yritys on tullut koko maailmalle tutuksi vuodesta 1917 saakka valmistamansa Converse All Star -kenkämalliston ansiosta.

Kuva: Converse
Kuva: Converse

Tennarit ovat taipuneet vuosien saatossa monenlaiseen kuosiin, mukaanlukien Marimekon Unikko-teema. Simpsonit-televisiosarja täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Merkkipaalua juhlitaan monella eri tavoin, mutta yksi tapa on varmasti ainakin monen Simpsonit-fanin mieleen.

Converse on nimittäin aloittanut yhteistyön legendaarisen keltaisen perheen tuotantoyhtiön kanssa, ja pian markkinoille saadaan upea Simpsoneiden Converse All Stars -kenkäsarja, Stylite-sivusto uutisoi.

Kengissä komeilee Springfield-kaupungin hahmoja ja sarjasta tuttuja lausahduksia englanniksi. Wikipedian mukaan All Stars -kengät pysyivät käytännössä muuttumattomina vuoteen 2003 saakka. Nike pelasti ja osti vuonna 2001 konkurssiin menneen Conversen ja siirsi tuotannon Aasiaan. Tällöin myös osa kengän materiaalit muuttuivat. Samalla kenkien kannoista poistui ”Made in the USA” -merkintä.