IKEA-tyyli levisi autoalalle – kokoa itse oma Toyotasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen IKEA on tullut ympäri maailmaa tutuksi siitä, että asiakkaat joutuvat kokoamaan ostamansa huonekalut itse. Sama teema voi hyvinkin toimia myös toisenlaisissa tuotteissa, ja nyt japanilainen automerkki Toyota on päättänyt kokeilla sitä käytännössä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Toyota on nimittäin julkistanut uudenlaisen konseptinsa, jossa asiakas itse joutuu kokoamaan autonsa loppuun. Samalla asiakas voi myös itse vaikuttaa siihen millaisen auton hän itselleen osista kokoaa. Koottava auto lukeutuu Toyotan Camatte-mallistoon ja sen on tarkoitus ”tuoda vanhemmat ja lapset lähemmäksi toisiaan heidän rakentaessaan yhdessä täydellistä autoa”.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tuotteen kannalta on hyvin kuvaavaa, että autonäyttelyn sijaan uutuustuote esiteltiin Tokyo Toy Show -lelumessuilla. Sähkömoottorilla toimivan auton kerrotaan olevan niin yksinkertainen, että lapsetkin osaisivat ajaa sillä. Konseptin ostaneet todennäköisesti toivovat, että heillä ei jäisi kokoamisen jälkeen lattialle ylimääräisiä osia lojumaan. Toyotaa ennen Suomenkin markkinoilla on ollut autoja, joihin on voinut esimerkiksi vaihtaa värikuoria kännyköiden tavoin.