Alkometri löytyy nyt rannekellosta – näin se toimii

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juhannuksen jälkimainingeissa moni miettii, että olisihan sitä varmasti voinut viettää keskikesän juhlaa vähemmänkin humalaisessa tunnelmassa. Kaikki eivät kuitenkaan osaa kontrolloida juomistaan itse, ja nyt heidän avuksi on tullut rannekello.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Uutuuskello kertoo käyttäjälleen, koska olisi syytä panna pullon korkki kiinni. TokyoFlash-niminen yritys on kehittänyt LCD-näytöllisen rannekellon, jossa on sisäänrakennettu alkometri. Kisai Intoxicated -nimisessä tuotteessa on sekä kontrollitesti että puhallusmittari, joista jälkimmäinen kertoo värivaloilla, onko rannekellon käyttäjä vaikkapa ajokunnossa.

Yritys palkkasi erillisen testimiehen kokeilemaan tuotetta ja julkaisi tempauksesta videon YouTubeen. Videolla näytetään, että kellon näyttö muuttuu varoittavan punaiseksi, kun käyttäjällä on liikaa alkoholia veressään. Kyseinen idea on varmasti hyvä, mutta sen hyöty on helppo ohittaa vain sillä, ettei puhalla kellon alkometriin.