Hengenvaarallinen tempaus! Mies ylitti Grand Canyonin nuoralla kävellen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Otsikoihin nousee aina välillä mitä hurjapäisempiä ihmisiä hulluine temppuineen. Amerikkalainen nuorallakävelijä Nik Wallenda on yksi heistä, sillä hän on ylittänyt Arizonassa sijaitsevan Grand Canyonin köyttä pitkin kävelemällä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

34-vuotias hurjapää suoritti tempun kävelemällä noin viiden senttimetrin levyisellä teräskaapelilla 457 metrin korkeudessa, Huffington Post -lehti kertoo. Mies tasapainoili 400 metrin matkan tangon avulla ilman turvavaljaita tai suojaverkkoja. Aikaa suoritukseen Wallendalla kului 22 minuuttia.

Aivan vaivattomalta suoritus ei luonnollisestikaan näyttänyt. Hurjapää pysähtyi ja kyykistyi matkan aikana kaksi kertaa tuulen tarttuessa köyteen. Hurja taidonnäyte näytettiin suorana Disney Channel -kanavalla Yhdysvalloissa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Wallenda häikäisee taidoillaan. Mies muun muassa ylitti viime vuonna köyttä pitkin kävelemällä niin ikään suositun turistikohteen Niagaran putoukset. Amerikkalaismies kertoi halunneensa tempullaan kunnioittaa edesmenneen isoisoisänsä nuorallatanssija Karl Wallendan muistoa, joka kuoli pudotessaan köydeltä Puerto Ricossa vuonna 1978.