Kuurona syntynyt pikkupoika kuuli ensimmäistä kertaa – koskettava video

Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykyaikana erilaisten apuvälineiden kehittymisen johdosta esimerkiksi kuulovammaisten ihmisten elämää kyetään helpottamaan erilaisilla keinoilla. Nyt maailmalla ihastuttaa kuurona syntynyt amerikkalaispoika, joka on saanut ensimmäistä kertaa kuulla oman isänsä äänen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Grayson Clamp syntyi kolme vuotta sitten kuurona. Pikkupoika pääsi äskettäin mullistavaan leikkaukseen Pohjois-Carolinan yliopistolla, jonka seurauksena hän voi nyt kuulla apulaitteen avulla. YouTubessa ihastuttaa video, jossa pikkupoika kuulee isänsä äänen ensimmäistä kertaa koko elämänsä aikana.

Kolmevuotias Grayson on ensimmäinen lapsi Yhdysvalloissa, jolle suoritettiin aivoihin asetettavaan implanttiin perustuva kuulolaite. Pojan ilme on erittäin hämmästynyt tämän kuullessa ensimmäistä kertaa. Graysonilla onkin aluksi hieman hankaluuksia hahmottaa, mistä suunnasta hänen kuulemansa ääni tulee.