Läheltä piti! Perhonen lensi räjähdyksen läpi – hidastettu video paljasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkossa on julkaistu runsaasti videoita, joissa näytetään mielenkiintoisia tilanteita tai fysikaalisia ilmiöitä hidastettuina. Perinteisin tapaus lienee vesi-ilmapallon tai muun esineen lävistävän luodin esittäminen suurnopeuskameran linssin läpi kuvattuna.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vaikka nopeimmat videokamerat pystyvät kuvaamaan yli 1.000 kuvaa sekunnissa, on myös GoPro-minikameran Hero3 -niminen versio varsin pätevä vekotin ainakin amatöörikäyttöön, sillä se kuvaa 240 kuvaa sekunnissa. Normaalit videokamerat yltävät 30 kuvaan sekunnin aikana.

Räjähdysvideoita kuvaava Demolition Ranch löysi hiljattain yhdestä kuvauspätkästään mielenkiintoisen yksityiskohdan. Videolla nimittäin lentää perhonen suoraan räjähdysaaltoa päin. Siivekäs ötökkä ei vahingoitu jysähdyksessä, sillä se liitää kuin ihmeen kaupalla karkuun ilmassa lenteleviä kappaleita väistäen.