Pikkupojat irvailivat gorillalle – saivat ansionsa mukaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eläintarhat tekevät yleensä tärkeää lajien suojelu- ja kasvatustyötä. Sen lisäksi, että ne pyrkivät tarjoamaan eläimille suotuisat elinolosuhteet, voivat ihmiset käydä katsomassa harvoin näkemiään lajeja turvallisen matkan päästä. Kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä eläintarhan ideaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Eläintarhan eläinten oloista pyritään tekemään mahdollisimman miellyttävät ilman, että niitä katsomaan menevät ihmiset sortuisivat häiritsemään vankeina eläviä lajeja. Aina tässä ei kuitenkaan onnistuta, ja nyt YouTubessa on nyt julkaistu video erään gorillan reaktiosta sitä kiusaavia lapsia kohtaan Dallasin eläintarhassa. Kukkahattutädit saattaisivat päivitellä ihmisapinan käyttäytymistä, sillä se nousee aitauksensa lasia vasten uhittelevalla eleellä.

Lasin takana on kuitenkin lapsia, jotka ovat itse härnänneet eläintä hetkeä aiemmin karjumalla ja kiljumalla. Moni ihmetteleekin, miksi lasten seurassa ollut vanhempi ei pyytänyt ipanoita olemaan hiljaa, sillä eläinten häiritsemistä pidetään yleisesti paheksuttavana. Moni miettiikin, että videolla huutavat lapset joutaisivat lasin taakse ennemmin kuin rauhallisen oloinen villieläin.